De KIQT+

speciaal ontwikkeld voor vermoedelijk
(hoog)begaafde kinderen van 5 tot en met 10 jaar

De KIQT+, ofterwijl de Kinder IQ Test Plus, is er voor vermoedelijk (hoog)begaafde kinderen van 5 tot en met 10 jaar (dus van 5 jaar, 0 maanden en 0 dagen tot en met 10 jaar, 11 maanden en 30 dagen). De test is op zijn best bij een IQ van 105 tot 170, waar veel andere testen zich richten op het gemiddelde kind (IQ 85-115). En, niet onbelangrijk: de KIQT+ is hartstikke leuk om te maken!

Wat de KIQT+ anders maakt dan andere intelligentietesten:

  • Betrouwbare meting van de intelligentie tot een IQ van 170.
  • Geschikt voor kinderen die Nederlands als tweede taal hebben.
  • Beter geschikt voor kinderen met AD(H)D, ASS, verminderd gehoor, kleurenblindheid, dyslexie, dyscalculie, faalangst, perfectionisme of moeite met tijdsdruk.
  • Houdt er rekening mee dat kinderen 'te moeilijk' kunnen denken.
  • Minder nadruk op capaciteiten die deels voortkomen uit opvoeding, zoals woordenschat.

Wil je meer weten over de ontwikkeling en (wetenschappelijke) achtergrond van de KIQT+, lees dan onze whitepaper. Deze is geschreven op een manier die ook te begrijpen is voor mensen die geen wetenschappelijke en/of testervaring hebben.

Do you prefer to read our whitepaper in English? Read it here.

De normering van de KIQT+ is afgerond, waardoor we inmiddels zeker weten dat we een kwalitatief goede, betrouwbare en passende test ontwikkeld hebben. De test is te koop via deze website.

Ben je op zoek naar een psycholoog of orthopedagoog die intelligentieonderzoek doet met de KIQT+?  Kijk dan op deze kaart welke praktijken de KIQT+ in huis hebben.

Tekening van een persoon die met een lineaal een Giraf probeert te meten

Een giraf meet je toch ook niet met een standaard liniaal?

"An IQ test or a portion of such a test is only useful for the assessment of giftedness
to the extent that it measures g."

- Linda Kreger Silverman

Meer informatie?

 

Heeft u na het lezen van de informatie op deze website nog vragen over de KIQT+? U mag uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Daarnaast organiseren we met enige regelmaat webinars waarin we verder ingaan op de achtergrond en het gebruik van de KIQT+, zowel voor onderwijsprofessionals als voor testers. Het eerstvolgende webinar is een gecombineerd webinar over de KIQT+ en de ORP+. U kunt zich hier kosteloos voor inschrijven via het formulier hiernaast.

‘Ik ben zo gelukkig met de KIQT+! Het is een goed samengestelde en betrouwbare test die mij als professional ook de ruimte geeft om de test af te nemen op een manier die past bij het kind dat voor me zit. Tot nu toe is ieder beeld herkenbaar voor ouders. Ik ben erg blij dat ik de KIQT+ kan inzetten in mijn trajecten!’

Froukje van Ballegooijen

Praktijk voor Talent

KIQT+ Startpakket

1.475,00 excl BTW

Er hebben ontzettend veel professionals, ouders en vooral kinderen meegeholpen met de normering van deze nieuwe intelligentietest. In de video hieronder vertellen enkelen van hen hoe zij de afname van de KIQT+ ervaren hebben.

Quote by Susan Jackson: We can't measure a three-foot organism with a one-foot ruler.